Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας μετά από 46 χρόνια στο Ναό που ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα


Ο Γόρτυνος Ιερεμίας μετά από 46 χρόνια στο Ναό που ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα ORTHODOXIA.INFO
Στο Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, εκεί μέσα που ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα,
ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας. Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα, της μετά Χριστού Γεννήσεως περιόδου, εορτάστηκε επίσης η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται στο Ναό.
Στην ομιλία του ο κ. Ιερεμίας μίλησε με ανάμεικτα συναισθήματα, αφενός γιατί με την απουσία του από την μητροπολιτική του περιφέρεια για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ηλιούπολη, οι κάτοικοι των χωρίων στερήθηκαν την επικοινωνία μαζί του. Από την άλλη όμως δεν έκρυψε τη μεγάλη του συγκίνηση, που μετά από 46 χρόνια επέστρεψε στον Ναό όπου έκανε τα πρώτα του ιερατικά βήματα.
Αναφέρθηκε στη διαφορά των κατοίκων των Αθηνών με εκείνων της επαρχίας, που δεν έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν το Χριστό με την ίδια ευκολία, λόγω έλλειψης ιερέων. Μάλιστα μετέφερε χαρακτηριστικά
την κραυγή αγωνίας των κατοίκων εκεί που του έλεγαν: «Θα τουρκέψουμε. Δεν έχουμε δασκάλους, δεν έχουμε ιερείς».
Τέλος, προέτρεψε το εκκλησίασμα «εσείς που ήρθατε σήμερα στην Εκκλησία, αν σας ρωτήσει κανείς από κείνους που δεν έρχονται, «τι καταλάβατε;» πέστε τους «είδαμε ο φως το αληθινόν»!
Ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική του παρουσία στο Ναό, τον οποίο διακόνησε. Λίγο πριν την απόλυση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο θεμελιωτή και για χρόνια επίσκοπο του Ναού, μακαριστό Μητροπολίτη Φωκίδος Χρυσόστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.