Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχιεπίσκοπος σε Ν. Φίλη: ''Εγώ διοικώ με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τον Κ.Χ. της Εκκλησίας''

filis-9

"Εγώ διοικώ με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας" είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη που τον συνάντησε πριν λίγη ώρα.

Για το μάθημα των θρησκευτικών τόνισε πως ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή και αποτελεί νόμο του κράτους είναι ο οδηγός για τη χριστιανική διαπαιδαγώγηση της νεότητας και επιτάσσει τη συνεργασία για να υπηρετήσουν οι δύο πλευρές τον άνθρωπο.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε: ''Η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό στη δική μας περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και ρόλο μισαλλοδοξίας, για να αναφερθούμε στην περίμετρό μας. Να διαβεβαιώσω ότι θα έχουμε συνεργασία προς όφελος του Ελληνικού λαού''.
Αναφερόμενος στο θέμα των Θρησκευτικών ο κ. Φίλης υπογράμμισε: «Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής, μπορεί να επιτευχθεί και οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει η διδασκαλία των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα, με σεβασμό στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός».
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι: ''Σε θέματα που έχουν σχέση και η Εκκλησία και η Πολιτεία θα τα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία όπως λέει και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας. Αυτό τονίσαμε σήμερα, και σε αυτό μένουμε. Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές''.
fil-1
filis-2
filis-3
filis-4
filis-5
filis-6
filis-7
filis-8
fil-2
fil-3
fil-4
fil-5
fil-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.