Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας του Ντον (ΦΩΤΟ)

donskoi-3
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Παναγίας του Ντον, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της Σταυροπηγιακής Μονή Ντον στη Μόσχα.

Με αφορμή τον εορτασμό στη μονή μεταφέρθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, από την Κρατική Πινακοθήκη της Ρωσίας.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος, χειροτόνησε σε Επίσκοπο Τρούμπτσεβσκ τον Αρχιμανδρίτη Βλαδίμηρο Νοβίκοφ, βοηθός στην Ιερά Μητρόπολη Μπριάνσκ.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον διάκονο Αλέξανδρο Πριβάλωφ, και αμέσως μετά προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης έδωσε πατρικές συμβουλές στο νέο Επίσκοπο, τονίζοντας τις δυσκολίες που έρχεται να αντιμετωπίσει στη νέα του διακονία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην θαυματουργή εικόνα της Παναγία του Ντον, ενώ ζήτησε από όλους να προσευχηθούν για τα παιδιά που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Τέλος ο Ηγούμενος της Μονής Ντονσκοϊ αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την Θεία Λειτουργία, του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Πρίγκιπα Βλαδιμήρου.
donskoi-1
donskoi-2
donskoi-4
donskoi-7
donskoi-9
donskoi-10
donskoi-11
donskoi-13
donskoi-16
donskoi-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.