Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά


sina

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σε ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάσθηκε χθες
σύμφωνα με το Σιναιτικό μοναστηριακό τυπικό και κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.
Κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριπόλεως  κ. Θεοφύλακτος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και τον οικείο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραιθώ και Καθηγούμενο της Μονής  κ. Δαμιανό.
Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε κατά τον όρθρο και προηξήρξε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, καθώς και της ιεράς Λιτανείας εντός του Αυλογύρου της Μονής, συλειτουργούντος  μετά του  Σεβ. Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως  κ. Γαβριήλ, ο οποίος  εκπροσωπόντας τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ μετέφερε τις  πατριαρχικές ευχές και την αγάπη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Σιναιτική Μοναστική Αδελφότητα, τονίζοντας την  ιδιαίτερη σχέση της Αγίας Αικατερίνης με την Αλεξάνδρεια.
Την Μονή παρά τις δυσχέρειες και την πολιτική αστάθεια των ημερών αυτών στην Αίγυπτο, κατέκλυσε πλήθος προσκυνητών εξ΄ Ελλάδος αλλά  κυρίως εκ Ρωσίας.
sina1
sina2
sina3
sina4
sina5
sina6
PC080423

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.